top of page
  • _

Den otroligt viktiga stoppningen

För en dryg månad sen var jag hos en kund och kontrollerade hennes sadel. Jag stoppade om den med ull och förändrade balansen eftersom den tidigare belastat hästens rygg för långt bak. Idag var jag på återbesök för att justera den eftersom ullen sätter sig och behöver fyllas på, den första justeringen är väldigt viktig. Jag frågade om de hittade något fel på henne eftersom hästen skulle till veterinär efter mitt första besök.

Hon berättade att efter några dagar med den nyomstoppade sadeln så började hästen röra sig helt annorlunda och de problem de tidigare känt försvann på några dagar så de avbokade veterinären!

Eftersom ägaren inte har FB så bad hon mig skriva om detta hur mycket skillnad en omstoppning kan göra. Att kontrollera stoppningen kan spara både veterinär kostnader och kostnader att byta sadel.

Så när ni känner att något är fel , börja med att kolla stoppningen det kan spara både pengar och problem!

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page