top of page
  • _

En kunds uppskattning!

I måndags när jag var hos Team Berg Eventing där jag är varannan måndag så fick jag en kund som var bekymrad över sin sadel. Den låg i för mkt bakvikt så han var tvungen att ha kil padd och insåg detta inte var optimalt. Eftersom det var hans favorit sadel så undrade han om det gick att fortsätta använda den om jag stoppade om den, jag svarade att troligen ska det kunna fungera.

Igår fick han tillbaka den och han sände mig detta senare på dagen:

"Tack så hemskt mycket. Jag har fått en hel ny häst. Tack för ett fantastiskt fint jobb sitter som en kung och hästen går i fantastiskt fin form."

Det är alltid lika roligt när man kan anpassa en sadel som inte ligger i bra balans och speciellt när det blir bra med en gång .

Att stoppa om en sadel med ull kostar 2000 kr inkl en justering efter en månad. Därefter bör man kontrollera sadeln 1-2 gånger om året eftersom stoppningen sätter sig och hästar ändrar sig och det kostar 500 kr per gång. Att underhålla en sadel kostar per år ungefär lika mkt som EN skoning och det är ett underhåll man inte bör slarva med.

Speciellt under ortspetsen där stigläder och stropparna trycker mot stoppningen och flyttar/packar ihop det mer och orsakar tomrum.

Detta tomrum påverkar att trycket blir ännu högre längst fram på sadeln och därigenom får man punkt tryck enbart fram och bak. För att bogbladet ska kunna röra sig mer obehindrat så bör man inte ha ett högt tryck längst fram utan stoppningen under ortspetsarna ska avlasta det trycket. Man kan kontrollera sadelns anläggning enkelt genom att se avtrycken på schabraket. Får man bara avtryck fram och bak behöver sadelns anläggning förändras genom en omstoppning eller justering om sadeln redan är stoppad med ull.

Har du frågor eller vill ha din sadel omstoppad vänligen kontakta Stenåsa sadelmakeri AB.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page