top of page

SADELUTPROVARE I SKÅNE

Jag provar ut sadlar i hela Skåne och har den fördelen att jag även kan stoppa om / justera Din sadel så den passar Din häst ännu bättre.Tänk på att hästar är olika så i de flesta fall behövs en individuell justering av stoppningen vid sadelinpassning för att sadelns anläggning blir optimal .

Har både nya och begagnade (som jag stoppat om och kontrollerat att de är hela i bom etc) sadlar med mig , jag jobbar mest med omstoppningsbara sadlar och att få Din sadel omstoppad med äkta ull är en tjänst jag utför .

En illa sittande sadel kan orsaka ryggproblem av olika slag såsom att hästen inte sätter rätt muskler , orsaka inflammationer i rygg eller leder . Ibland kan sadeln se ut att ligga bra men stoppningen har blivit hård , ojämn , knutig eller rent av avsaknad av stoppning på vissa ställen .

Har Du en luftstoppad sadel men vill ha ull istället kan jag ombesörja det och även i vissa fall göra om en latex panel till ull .

Vissa sadlar är väldigt smala i kanalen mellan bossorna och även det kan orsaka skador eller problem hos hästen i form av att sadeln klämmer mot hästens ryggrad , speciellt vid ridning på böjt spår! Jag kan bredda Din sadel så att hästen ej besväras av detta längre utan får en bred kanal , ca 4 fingrar men allt beroende på hästens exteriör.

Bor du en bit från Skåne så tag gärna kontakt så ska jag försöka hjälpa Dig att lösa Dina problem med hjälp av lite tips .

bottom of page